ECOTIC ENTIDAD ADMINISTRADORA

|

|

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Sóc productor

Tenim la millor solució a la teva mida

Quines són les teves responsabilitats?

Com a productors d’envasos sou els responsables de la gestió i el finançament del cicle de reciclatge d’aquests productes, des de la recollida, passant pel transport i el tractament, fins a la gestió correcta dels residus.

El Reial decret 1055/2022 introdueix canvis importants en la regulació d’envasos, expandint la Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per incloure envasos comercials i industrials, eliminant la distinció per destinació de l’envàs establerta prèviament. Com a resultat, tots els envasos ara estan subjectes al mateix principi.

A més d’aquesta ampliació, la normativa imposa noves obligacions financeres als productors, relacionades amb la recuperació d’envasos a través de la fracció de la resta i la neteja de vies públiques, platges i zones recreatives, abans excloses de la RAP.

+ Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) : Implica que els productors d’envasos són responsables de la seva gestió un cop es converteixen en residus. Això vol dir que tenen la responsabilitat de finançar i gestionar els sistemes de recollida selectiva, reciclatge i tractament.

+ Registre i compliment normatiu: Els productors estan obligats a registrar-se al Registre de Productors de Productes i Residus d’Envasos (REPPRE) i complir els requisits establerts a la normativa vigent en matèria de gestió de residus d’envasos.

+ Etiquetatge i informació al consumidor: Els productors han de garantir que els envasos que posen al mercat compleixin els requisits d’etiquetatge establerts a la normativa espanyola, incloent-hi informació sobre el material de l’envàs, instruccions de reciclatge i altres dades rellevants.

+ Promoció de l’economia circular : Tenen la responsabilitat de promoure pràctiques comercials i envasos que fomentin l’economia circular i la reducció de l’impacte ambiental dels envasos.

RD 1055/2022 RD 1055/2022

Per què és important que compleixis la llei?

A més del greu perjudici mediambiental que pot ocasionar la gestió inadequada dels envasos, l’incompliment de la Llei 1055/2022 sobre Envasos i els seus residus per part dels productors implica la penalització mitjançant multes o altres sancions, com són la inhabilitació professional temporal o la cloenda de les seves instal·lacions.

Aquestes sancions es complementen a més a més amb sancions econòmiques des dels 2.001€ fins als 100.000€.

RD 1055/2022 RD 1055/2022

Què et podem oferir?

A ECOTIC Envasos disposem de la millor plataforma per a la recollida i gestió dels residus d’envasos, adaptable a les necessitats específiques de les empreses amb què col·laborem, i assessorant-les sobre els requisits i condicions establertes per la normativa.

  • Finançament i gestió de residus d´envasos i embalatges.
  • Inversió en logística i digitalització.
  • Presentació dinformes a les administracions públiques.
  • Monitorització i traçabilitat.
Contacta Contacta